Mainos

Bush puolusti terrorisminvastaista sotaa

Yhdysvaltain presidentti George Bush yritti paikata laskevia kannatuslukujaan suorassa televisioidussa lehdistötilaisuudessa.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush sanoo Yhdysvaltain edistyneen maailmanlaajuisessa terrorisminvastaisessa kampanjassaan, vaikka yhä enemmän ihmisiä on kuollut terrori-iskuissa.

- Strategiamme on katkaista terroristien rahavirrat, jakaa tiedustelutietoja ja selvittää missä terroristit piileskelevät, sanoi Bush eilen paikallista aikaa pitämässään ensimmäisessä televisioidussa lehdistötilaisuudessaan yli vuoteen.

Bush sanoi, ettei Yhdysvallat aio pyörtää syyskuun 2001 terrori-iskujen jälkeistä päätöstään voittaa terroristit Yhdysvaltain ulkopuolella. Yhdysvaltain terrorisminvastaisen toiminnan keskus kertoi keskiviikkona, että terrori-iskut ja niissä kuolleiden määrä yli kolminkertaistuivat viime vuonna.

Eläkejärjestelmän uusitus työn alla

Bush on uusimassa Yhdysvaltain sosiaaliturvajärjestelmää. Bush rajoittaisi parempituloisten amerikkalaisten eläke-edun kertymistä ja suojelisi matalatuloisten työläisten eläkkeitä.

Bush vakuutti lehdistötilaisuudessaan, että tulevat sukupolvet vastaanottaisivat joko saman suuruista tai suurempaa eläkettä kuin nykyiset eläkeläiset. Bushin eläkeuudistusehdotus on suurin sitten järjestelmän luomisen vuonna 1935.

Tilaisuudessa Bush myönsi, että korkea bensiininhinta haittaa sekä amerikkalaisia perheitä että liike-elämää. Hän vakuutti hallintonsa rohkaisevan öljyntuottajia maksimoimaan tuotantonsa.

Bush myös puolusti Yhdysvaltain YK:n suurlähettilääksi pyrkivän John Boltonin valintaa. Bushin mukaan Boltonin "suorasukainen" tyyli olisi etu maailmanjärjestön uudistamisessa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.