Mainos

Bush puolusteli Yhdysvaltain ulkopolitiikkaa

Yhdysvaltain presidentin George W. Bush on puolustellut briteille Yhdysvaltain voimankäyttöä ja ulkopolitiikkaa.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush puolusti jälleen kerran Irakin sotaa puhuessaan tänään Lontoossa.

Hänen mukaansa demokratiaa ja muita arvoja on joskus puolustettava kovin toimin.

Joukkotuhoaseita käyttävien terroristien ja diktaattorien muodostama vaara on Bushin mukaan "aikamme suurin uhka". Bush kehotti Eurooppaa yhtymään Yhdysvaltain ja Israelin pyrkimyksiin sivuuttaa palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat, jotta palestiinalaiset saisivat toisen johtajan.

Bush on kolmipäiväisellä valtiovierailulla Britanniassa. Hän piti puheensa sen jälkeen kun kuningatar Elisabet II on toivottanut hänet seuruineen virallisesti tervetulleeksi Britanniaan. Bushin vierailu kestää ylihuomiseen saakka.

Lontoossa syntyi tänään pienoinen skandaali, kun iltapäivälehti Daily Mirror kertoi onnistuneensa ujuttamaan Buckinghamin palatsiin oman toimittajansa äärimmäisen tiukoista turvatoimista huolimatta. Lehden etusivulla komeili muun muassa kuva makuuhuoneesta, jota Bushin oli määrä käyttää.

Huomenna Bush keskustelee lähimmän liittolaisensa, pääministeri Tony Blairin kanssa tämän virkahuoneistossa Downing Streetillä. Asialistalla ovat ainakin Irakin ja Lähi-idän tilanne sekä maiden väliset taloussuhteet.

(STT-Reuters-AFP)

(Seitsemän uutiset 19.11.2003)

(Kymmenen uutiset 19.11.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.