Mainos

Bush puolusteli Irakin-sotaa

Yhdysvaltojen turvallisuus on riippuvainen Bagdadin kaduilla käytävän taistelun tuloksesta, Bush vakuutteli tv-puheessaan.

Yhdysvaltain presidentti George Bush aikoo jatkaa terrorismin vastaista sotaa.

Bush sanoi varhain tänään pitämässään tv-puheessa, että maailmassa käydään tällä hetkellä sotaa, joka määrittelee tämän vuosisadan suunnan. Hänen mukaansa terrorisminvastainen sota ei ole ohi ennen kuin "joko kiihkoilijat tai me voitamme".

Bushin mukaan Irak on olennainen osa hänen terrorisminvastaista taisteluaan.

- Saddam Husseinin hallinto oli selvä uhka. Minun hallintoni, kongressi ja YK näki tuon uhan. Iskujen jälkeen Saddamin hallinto aiheutti riskin, jota maailmalla ei ollut varaa ottaa. Yhdysvaltojen turvallisuus on riippuvainen Bagdadin kaduilla käytävän taistelun tuloksesta, Bush vakuutteli.

Bush toisti myös jälleen kerran, ettei liittouma lähde Irakista ennen aikojaan.

Bush kehotti amerikkalaisia unohtamaan erimielisyytensä, koska sodan voittaminen vaatii "päättäväisiä toimia yhtenäiseltä maalta". Bushin suosio on laskenut reilusti sen jälkeen, kun maa hyökkäsi Irakiin.

- Meidän pitää unohtaa erimielisyytemme ja työskennellä yhdessä selvitäksemme tästä koettelemuksesta, jonka historia on meille asettanut, Bush sanoi.

Bushin mukaan maailmassa ei ole käynnissä sivilisaatioiden yhteentörmäystä. Hän sanoi, että nyt käydään kamppailua sivilisaation puolesta.

Bush lähetti myös terveisiä al-Qaida -verkoston johtajalle Osama bin Ladenille.

- Amerikka löytää sinut ja tuo sinut oikeuden eteen, Bush sanoi.

(MTV3-STT-DPA-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.