Mainos

Bush puhui veroleikkauksista

Yhdysvaltain presidentti George Bush on pitänyt tärkeimmän puheensa sitten virkaanastujaisten. Bush puhui aamuyöstä Suomen aikaa kongressille veroleikkaussuunnitelmistaan sekä budjettiesityksestä. Bushin jo vaalikiertueella kaavailema verohöyläys on ollut kovassa vastatuulessa. Suunnitelmaa pidetään jopa oman väen parissa kalliina ja liikaa varakkaita suosivana.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush piti viime yönä Suomen aikaa tärkeimmän puheensa sitten virkaanastumisen. Kongressille pitämässään puheessa Bush perusteli veroleikkausten tarpeellisuutta Yhdysvaltain talouskasvun hidastumisella.

-Verohelpotukset ovat oikein ja verohelpotuksilla on kiire. Kymmenen vuotta sitten alkanut pitkä taloudellinen nousu kangertelee, Bush sanoi suorana televisioidussa puheessaan. Bushin ehdottama veroale on 1,6 biljoonaa dollaria seuraavien 10 vuoden aikana.

Verohelpotuksia on arvosteltu jyrkästi ja demokraatit tuomitsivat Bushin esityksen heti puheen jälkeen. Heidän mukaansa verojen kevennys tulee liian kalliiksi ja vie varoja mm. opetuksesta, puolustuksesta sekä sosiaaliselta sektorilta. Bush keskittyi 49 minuuttia kestäneessä puheessaan lähinnä sisäpoliittisiin kysymyksiin. Hän puhui mm. sosiaaliturvan ja opetusjärjestelmän uudistamisesta sekä rasismin kitkemisestä.

Ulko- ja turvallisuuspolitiikan osalta Bush korosti uuden ohjuspuolustusjärjestelmän tarpeellisuutta. Hän toisti myös aiemman ehdotuksensa siitä, että sotilaiden palkkoja ja elinoloja parannettaisiin yhteensä 5,7 miljardilla dollarilla.
(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.