Mainos

Bush: Pohjois-Korea on uhka

Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin mukaan Pohjois-Koreaa pidetään edelleen uhkana eikä neuvotteluihin maan kanssa ryhdytä pikapuoliin.

Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell puolestaan sanoi keskiviikkona, että Pohjois-Korean kysymyksen kanssa edetään maltillisesti. Powell kommentoi presidentti Bushin ja Yhdysvalloissa vierailulla olevan Etelä-Korean presidentti Kim Dae Jungin välisiä neuvotteluja.

Yhdysvallat haluaa toimia Powellin mukaan vasta sitten, kun maa on selvittänyt Pohjois-Korean tilannetta tarkemmin.
-Presidentti (Bush) korosti voimakkaasti sitä, että teemme täydellisen selvityksen suhteestamme Pohjois-Koreaan, sanoi Powell. Hänen mukaansa Bushin hallinto aikoo tutkia "muutamia lupaavia elementtejä" edellisen presidentin Bill Clintonin suunnitelmissa. Clintonin aikana Yhdysvallat oli hyväksymässä normaalisuhteet kommunistiseen Pohjois-Koreaan. Vastalahjaksi Pohjois-Korean piti lopettaa ohjusohjelmansa, jota Yhdysvallat pitää suurena uhkana alueelleen.

Pohjois-Korea on jo kiukustunut sopimuksen viivytyksistä, ja se on uhannut jatkaa ohjusohjelmaansa, jos sopua ei saada aikaan. Yhdysvaltain on jo sanottu noudattavan nyt Pohjois-Korean kanssa tiukempaa linjaa kuin presidentti Clintonin kaudella.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.