Mainos

Bush: Pohjois-Korea eristää itsensä ydinaseohjelmallaan

Yhdysvaltain presidentin George Bushin mukaan Pohjois-Korea eristää itsensä kansainvälisestä yhteisöstä suunnitelmilla ydinaseohjelmasta.

Yhdysvaltain presidentti George Bush varoitti Pohjois-Korean johtajaa Kim Jong Iliä eristämästä itseään ja maataan kansainvälisestä yhteisöstä suunnitelmilla ydinaseohjelmasta. Hän totesi eilen tilallaan Texasissa, että "ydinaseiden kehittäminen eristää Kim Jong-Ilin maailmasta".

Samassa yhteydessä Bush kuitenkin arvioi, että Pohjois-Korean ydinasekriisi voidaan ratkaista diplomatian keinoin. Hän painotti Yhdysvaltojen pyrkivän vaikuttamaan Pohjois-Koreaan yhdessä Kiinan, Japanin ja Etelä-Korean kanssa. Sen sijaan Yhdysvaltain presidentti sivuutti täysin väitteet, joiden mukaan Pohjois-Korea olisi käynnistänyt amerikkalaissatelliiteilta piilossa toisen voimalan ydinaseissa käytettävän plutoniumin tuottamiseksi.

-Pohjois-Korean halu osoittaa maailmalle kykynsä kehittää ydinase ei ole uutinen, me olemme tienneet asiasta jo hyvän aikaa, Bush huomautti.

New York Times -sanomalehti kertoi sunnuntaina, että Pohjois-Korean rajalle sijoitetut tunnistimet ovat havainneet kohonneita arvoja krypton 85 -nimisen kaasun osalta. Kyseistä kaasua syntyy, kun käytetystä ydinpolttoaineesta valmistetaan plutoniumia. Myös Yhdysvaltain ulkoministeriö kiisti tiedot kaasusta eilen toteamalla New York Timesin uutisen mahdottomaksi vahvistaa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.