Bush panostaa diplomatiaan Syyrian tapauksessa

Presidentti Bush korostaa, että sotilaallinen vaihtoehto tulee kysymykseen vasta diplomatian jälkeen.

Yhdysvaltain presidentti George Bush sanoo toivovansa, että Syyria tekee yhteistyötä Libanonin entisen pääministerin Rafik Haririn murhatutkimuksissa. Bushin mukaan sotilaallinen vaihtoehto tulee kysymykseen vasta diplomatian jälkeen.

- Sotilaallinen vaihtoehto on aina presidentin viimeinen vaihtoehto. Toivon, että he tekevät yhteistyötä. Se (sotilasvoima) on aina viimeisin vaihtoehto. Mutta toisaalta, olen tehnyt kovasti töitä diplomatian eteen ja tulen jatkamaan työtä asian diplomaattiseksi selvittämiseksi, Bush sanoi al-Arabija-televisiokanavan haastattelussa tänään.

Turvallisuusneuvosto pohtii tilannetta

YK:n turvallisuusneuvosto kokoontuu ministeritasolla keskustelemaan Syyrian tilanteesta. Kokouksen ajankohtaa ei ole vielä kerrottu. Neuvonpidon aiheena on YK:n raportti, jonka mukaan Syyria on sekaantunutHaririn murhaan.

Raportin mukaan päätöstä Haririn surmaamisesta "ei olisi voitu tehdä ilman korkea-arvoisten syyrialaisten turvallisuusviranomaisten hyväksyntää".

Ranska haluaa turvallisuusneuvoston hyväksyvän päätöslauselman, jossa Syyrialta vaadittaisiin yhteistyötä Haririn murhatutkimuksissa. Myös Yhdysvallat ja Britannia ovat vaatineet Syyrian-vastaisia päätöksiä.

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat