Mainos

Bush paheksuu WorldCom-skandaalia

Yhdysvaltain presidentti George W. Bushin kuvailee WorldCom-yhtiössä eilen paljastunutta 4,1 miljardin euron kirjanpitovirhettä "törkeäksi". Bush lupaa, että virheisiin syyllistyneet saatetaan teostaan vastuuseen.

WorldComin mukaan virheen korjaaminen muuttaa yhtiön sekä tämän että viime vuoden ensimmäisen neljänneksen nettotuloksen tappiolliseksi. WorldCom on Yhdysvaltain toiseksi suurin kaukopuhelujen välittäjä.

Hälventääkseen paljastuksen aiheuttamaa epävarmuutta markkinoilla Bush ehätti myös vakuuttamaan, että Yhdysvaltain "talous on vahva", vaikka markkinoilla näkyykin yhtiöiden heikon tuloksen, uuden terrori-iskun pelon ja paljastuneiden tilintarkastusskandaalien mukanaan tuoma epävarmuus.
- Liian usein on käynyt niin, etteivät ihmiset ole olleet tehtäviensä tasalla, mutta heidän on hyvä tietää, että (Yhdysvaltain arvopaperimarkkinoita valvova virasto) SEC tutkii asiaa ja että hallitus tutkii asiaa, lisäsi G8-maiden huippukokoukseen Kanadan Kananaskikseen illalla saapunut Bush.

WorldComin vuoden 2001 tilintarkastuksen teki tilintarkastusyhtiö Andersen. Saman yrityksen asiakas oli myös energiayhtiö Enron, joka ajautui tilintarkastussotkujen paljastuttua konkurssiin.

(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.