Mainos

Bush päätti länsirannikon satamaseisokin

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush on puuttunut Yhdysvaltain länsirannikon satamat lamauttaneeseen työsulkuun määräämällä satamiin 80 päivän neuvottelujakson.

PresidenttiBush on puuttunut Yhdysvaltain länsirannikon satamat lamauttaneeseen työsulkuun. Kyseessä on ensimmäinen kerta neljännesvuosisataan, kun Yhdysvaltain presidentti päättää työsulun lain hänelle suomilla valtuuksilla.

Myös liittovaltion tuomari on vahvistanut presidentti Bushin määräyksen länsirannikon satamien avaamiseksi. Sanfranciscolainen liittovaltion piirituomari William Alsup yhtyi Bushin kantaan, jonka mukaan työselkkaus on vaaraksi maan teollisuudelle, terveydelle ja turvallisuudelle.

Työntekijä- ja työnantajapuolella on nyt 80 päivää aikaa neuvotella umpisolmu auki. Seisokkeja ei tänä aikana enää sallita, mikä turvaa vähittäiskauppojen joulusesongin.

Kymmenen päivän seisokki aiheutti Yhdysvaltain teollisuudelle ainakin 20 miljardin dollarin tappiot. Alukset seisoivat 29:ssa länsirannikon satamassa varatojen täyttyessä vienti- ja tuontitavarasta.

- Tämä työnseisaus vahingoittaa meidän koko talouttamme. Se vahingoittaa rekkakuskeja ja raideliikennettä, jotka kuljettavat tavaraa muualle Amerikkaan. Se vahingoittaa maanviljelijöitä ja tiloja, valmistajia, vähittäisliikkeitä ja kuluttajia. Niitä, jotka ostavat ja myyvät tuotteita satamiemme kautta. Länsi-satamien kriisi uhkaa talouttamme ja maan turvallisuutta. Liittovaltion on pakko toimia, Bush perusteli ratkaisuaan.

Selkkauksen syynä on kiista huolintaliikkeiden uudesta teknologiasta. Ammattiliitot pelkäävät, että sen käyttöönotto johtaa joukkoirtisanomisiin maan satamissa.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 09.10.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.