Mainos

Bush: Päästörajoitusten oltava vapaaehtoisia

Bush muistutti lisäksi, että ilmastonsuojelun pitää tapahtua tavalla, joka ei vaaranna talouskasvua.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush pitää edelleen tiukasti kiinni siitä, että päästöjen rajoittamisen pitää perustua vapaaehtoisuuteen. Bushin mielestä kaikkien on toimittava omien tarpeidensa mukaan.

- Jokaisen maan on valittava oikeat työkalut - samalla on jaettava yhteinen vastuu, Bush korosti omassa kansainvälisessä ilmastonmuutoskokouksessaan Washingtonissa.

Hän muistutti, että ilmastonsuojelun pitää tapahtua tavalla, joka ei vaaranna talouskasvua.

- Me tiedämme, että se on tehtävissä.

Bushilla ei ollut tarjottavanaan uusia ratkaisuja päästöongelmiin, vaan hän painotti jälleen kerran hiilen ja ydinenergian tärkeyttä. Hänen mukaansa on täysin mahdollista tuottaa pikapuoliin energiaa hiilellä ilman hiilioksidipäästöjä.

Bush vakuutti, että Yhdysvallat aikoo rakentaa lisää ydinvoimaa "vaarantamatta turvallisuutta". Samalla hän kertoi, että kehitysmaille tarjotaan pian turvallista ydinvoimatekniikkaa, tietysti vastuullisten ydinvoimamaiden valvonnassa.

Presidenttiehdokkaiden ilmastopolitiikat eroavat toisistaan

Ilmastopolitiikka jakaa Yhdysvaltain seuraavaksi presidentiksi pyrkivät melko selkeästi kahtia. Demokraatit ovat päästörajoitusten puolesta ja republikaanit niitä vastaan.

Yksi republikaanien pääehdokkaista, Rudy Giuliani, ei ole edes ottanut kantaa siihen, pitäisikö hiilidioksidipäästöjä rajoittaa. Toinen johtava ehdokas, Fred Thompson, ei ole myöskään innostunut ilmastonsuojelusta.

Pakollisia päästörajoituksia kannattavat sen sijaan kaikki demokraattiehdokkaat kuten Hillary Clinton ja Barack Obama. He kannattavat myös selkeitä rajoituksia autojen polttoaineenkulutukseen.

Puolueet ovat kuitenkin samaa mieltä ydinvoimasta. Sen lisäämistä kannattavat kaikki republikaaniehdokkaat sekä demokraateista muun muassa Clinton ja Obama. Demokraateista ydinvoiman lisärakentamista vastustaa John Edwards.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.