Mainos

Bush otti vastuun Katrina-myrskyn huonosta jälkihoidosta

Bush vakuutti pitämässään tv-puheessa, että hallituksen toimet kriisin hoidossa aiotaan selvittää tarkoin.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush lupaa, että Katrina-hurrikaanin tuhoalueella käynnistyy yksi maailman suurimpia jälleenrakennusoperaatioita.

Viime yönä Suomen aikaa televisiossa puhuneen Bushin mukaan suunnitelmiin kuuluu muun muassa asuntojen rakentamista, uusien työpaikkojen luomista alueelle sekä koulutuksen ja terveydenhuollon kehittämistä. Lisäksi presidentti lupasi, että tuhansille hurrikaanin takia evakuoiduille järjestetään pysyvä majapaikka kuukauden sisällä.

-Tavoitteenamme on saada ihmiset pois tilapäisistä suojista lokakuun puoliväliin mennessä, Bush sanoi.

Bushin mukaan hallitus suunnittelee jälleenrakennustoimet yhteistyössä paikallisten viranomaisten kanssa. Liittovaltion rahoitus kattaa suurimman osan julkisen infrastruktuurin, kuten siltojen, teiden ja koulujen rakentamisesta.

-Amerikkaa ei voi kuvitella ilman New Orleansia, Bush sanoi viitaten epäilyihin kaupungin jälleenrakentamisen tarpeellisuudesta.

New Orleansissa televisiopuheensa pitänyt Bush sanoi ottavansa vastuun virheistä Katrina-myrskyn jälkihoidossa. Hän tunnusti, että hallituksen toimet olivat huonosti koordinoituja ja riittämättömiä hurrikaanin iskettyä Yhdysvaltain rannikolle.

-Kun liittovaltion hallitus epäonnistuu tehtäviensä hoitamisessa, olen presidenttinä vastuussa ongelmasta ja sen ratkaisusta, Bush sanoi.

Katrina-myrskyssä kuolleiden määrä nousi torstaina 795:een.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

(Huomenta Suomen uutiset 16.09.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.