Mainos

Bush ottaa vastuun pelastustöiden hitaudesta

Presidentti George W. Bush sanoi ottavansa vastuun hirmumyrsky Katrinan pelastustöiden hitaudesta. Samalla hän myönsi, että myrsky toi esille puutteellisuuksia kaikilla hallituksen tasoilla.

-Katrina paljasti vakavia ongelmia reagointikyvyssämme hallituksen kaikilla tasoilla. Ja siitä, ettei liittohallitus tehnyt työtään oikein, minä otan vastuun, George W.Bush sanoi Valkoisessa talossa pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

Yhdysvalloissa hallitusta on arvosteltu ankarasti pelastustöiden hitaudesta myrskyn repimällä Meksikonlahden alueella, ja presidentin suosioluvut ovat romahtaneet. Tuoreen Newsweek-lehden mukaan vain vajaat 40 prosenttia amerikkalaisista hyväksyy presidenttinsä toimet, kun taas yli puolet ei usko Bushin olevan kyvykäs tekemään järkeviä päätöksiä kriiseissä.

Bush sanoi olevansa huolissaan siitä, mitä Katrina paljasti Yhdysvaltain kyvystä reagoida luonnonkatastrofeihin tai terrori-iskuun.

-Haluan tietää mikä meni oikein ja mikä väärin, Bush korosti.

Bushin on määrä pitää merkittäväksi luonnehdittu puhe myrskyn runtelemassa Louisianassa ylihuomenna. Presidentin avustajien mukaan Bush esittelee puheessa hallituksen roolia pelastustöissä sekä tuhoalueen pitkän ajan jälleenrakennussuunnitelmia.

(MTV3-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.