Mainos

Bush on pahoitellut kiinalaislentäjän kohtaloa

Yhdysvaltain presidentti George Bush on pahoitellut lentokonetörmäyksessä kadonneen kiinalaislentäjän kohtaloa. Presidentti Bush sanoo olevansa pahoillaan, että Kiina ilmeisesti menetti yhden lentäjänsä, kun Yhdysvaltain tiedustelukone ja kiinalainen hävittäjä törmäsivät lähellä Kiinaa.

Kiinan ja USA:n liput

Yhdysvaltalainen tiedustelukone teki hätälaskun Kiinaan, jossa kone miehistöineen on edelleen. Kiina on sanonut, että se vaatii Yhdysvalloilta anteeksipyyntöä ennen kuin kone pääsee pois Kiinasta. Aamulla Suomen aikaa maiden edustajat neuvottelivat selkkauksesta ja kahnauksessa olikin nähtävissä liennytyksen merkkejä. Neuvottelut lentokoneselkkauksen tiimoilta Kiinan ja Yhdysvaltain edustajien välillä sujuivat hyvin, Yhdysvaltain Kiinan-suurlähettiläs Joseph Prueher kertoi.

-Tilanne näyttää hyvältä, hymyilevä Prueher totesi toimittajille poistuessaan aamun keskusteluista. Myös Kiinan edustajat viestittivät aiempaa myönteisempää sanomaa.

-Askel oikeaan suuntaan, Kiinan ulkoministeriön edustaja Sun Yuxi totesi Yhdysvaltain ulkoministerin Colin Powellin eilisiltana esittämästä pahoittelusta.

-Emme halua Yhdysvaltain ja Kiinan suhteiden vahingoittuvan tämän tapauksen vuoksi, Sun myönteli tiedotustilaisuudessa. Kiina sanoi myös harkitsevansa toisen tapaamisen järjestämistä amerikkalaisten diplomaattien ja vakoilukoneen miehistön välillä, "jos Yhdysvallat ottaa yhteistyöhaluisen asenteen".

Kiina peräsi kuitenkin edelleen virallista anteeksipyyntöä.

-Yhdysvallat on tehnyt virheen. Sen on ensin pyydettävä anteeksi, Sun sanoi.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.