Mainos

Bush: Noin 30 000 irakilaista kuollut sodassa

Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin mukaan Irakin väkivaltaisuuksissa on kuollut noin 30 000 irakilaista sitten maaliskuun 2003, jolloin Yhdysvaltain johtaman liittouman joukot miehittivät Irakin. Kuolonuhrit ovat tulleet taisteluissa ja niitä seuranneissa kapinallisten hyökkäyksissä.

- Kuinka monta Irakin kansalaista on kuollut tässä sodassa? Sanoisin, että 30 000, enemmän tai vähemmän, on kuollut alun perin hyökkäyksen ja edelleen jatkuvien väkivaltaisuuksien tuloksena, Bush sanoi puheessaan Philadelphiassa maanantaina.

Bushin esittämä luku on samaa luokkaa kuin amerikkalais-brittiläisen Iraq Body Count -ryhmän arvio, jonka mukaan sota ja sitä seuranneet väkivaltaisuudet ovat vaatineet noin 27 300-31 000 siviiliuhria.

Bush luonnehti irakilaisista vankiloista löytyneiden sunnimuslimien pahoinpitely- ja kidutustapauksia täysin mahdottomina hyväksyä.

- Näihin rikoksiin syyllistyneet henkilöt on saatava vastuuseen, Bush sanoi. Bagdadista löytyi jälleen maanantaina 13 vankia, joissa näkyi jälkiä pahoinpitelystä.

Parlamenttivaaleihin valmistautuva Irak sulki maanantaina rajansa ja rajojen lähialueille on julistettu yöllinen ulkonaliikkumiskielto. Irakissa on määrä pitää parlamenttivaalit torstaina.

(MTV3- STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.