Mainos

Bush nimitti Snow´n valtiovarainministeriksi

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush nimitti tänään John Snow'n Yhdysvaltain uudeksi valtiovarainministeriksi. Yritysmaailmasta siirtynyt Snow tulee hallitukseen Paul O'Neillin työn jatkajaksi.

John Snow'n valinta hallitukseen oli odotettu, ja hänen tiedettiin jo ennalta hyväksyvän tarjouksen. 63-vuotias Snow on ekonomisti ja juristi ja hän on johtanut vuodesta 1991 lähtien Yhdysvaltain suurimpiin kuuluvaa rautatieyhtiötä CSX:ää. Hänellä on hallintokokemusta jo Gerald Fordin ajalta. Tuolloin hän toimi liikenneministeriön virkamiehenä.

-John Snow on erinomainen yritysjohtaja, talouspolitiikan asiantuntija, akateemikko ja virkamies, Bush sanoi ilmoittaessaan nimityksestä. -Hänestä tulee tärkeä neuvonantaja talouskysymyksissä ja avainhenkilö, joka toteuttaa hallitukseni ohjelmaa talouskasvusta, uusista työpaikoista ja kansainvälisen kaupan laajentamisesta ja lisäämisestä.

Bush erotti viime perjantaina Paul O'Neillin ja taloudellisen neuvonantajansa Lawrence B. Lindseyn. Lindseyn seuraajaksi on tulossa investointiyhtiö Goldman Sachsin johtaja Stephen Friedman.

(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.