Mainos

Bush lähettää Ricen Georgiaan

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush on varoittanut tiukkaan sävyyn Venäjää rikkomasta vastasolmittua tulitaukoa Georgian kanssa. Bushin mukaan Moskovan toimet ovat herättäneet "vakavia kysymyksiä sen aikeista".

Bush painotti illalla pitämässään puheessa jälleen kerran sitä, että Yhdysvallat seisoo Georgian hallituksen takana.

- Yhdysvallat vaatii, että Georgian alueellista itsehallintoa ja koskemattomuutta kunnioitetaan, hän muistutti.

Bush ilmoitti lähettävänsä ulkoministeri Condoleezza Ricen alueelle välittömästi. Rice tapaa jo huomenna Ranskan johtoa ja matkustaa Pariisista Georgiaan. Bushin mukaan Yhdysvallat on aloittanut jo avustuslennot Georgiaan ja hän vaati puheessaan, että humanitaarisen avun saamista alueelle ei saa haitata eikä estää.

Bushin puhe oli osa Yhdysvaltain Venäjän vastaisten toimien sarjaa. Valkoinen talo haluaa ojentaa Moskovaa kunnolla ja Yhdysvallat onkin jo väläytellyt muun muassa Venäjän pudottamista pois teollistuneiden suurvaltojen G8-maiden ryhmästä. Se on myös kutsunut koolle Naton ulkoministerikokouksen, joka pidetään ensi tiistaina Brysselissä.

Yhdysvallat on myös aloittanut uudestaan neuvottelut Puolan kanssa niin sanotun ohjuskilven sijoittamisesta Puolan alueelle.

Yhdysvallat boikotoi jo eilen Venäjän ja Naton välistä tapaamista, eikä se osallistu myöskään aiemmin sovittuun laajaan Naton ja Venäjän väliseen merisotasotaharjoitukseen.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.