Mainos

Bush: Kongressin on tarkkailtava julkisia menoja

Presidentti George W. Bush sanoi viikottaisessa radiopuheessaan, että kongressin on valvottava julkisia menoja, jotta Yhdysvallat voi maksaa Irakin sodasta aiheutuvat kustannukset.
Bushin mukaan terrorismin vastainen sota on "kansakuntamme jatkuva ykkösaihe", mutta tänä vuonna Yhdysvaltain on myös kyettävä vahvistamaan talouttaan.

Bush käytti radiopuheensa tähdentääkseen toimiaan sisäpolitiikassa ja erityisesti taloudessa. Monet mielipidemittaukset ovat viime aikoina viitanneet siihen, ettei kansa usko presidenttinsä kykyyn polkaista talous jälleen kukoistukseen.

-Kulutuksen hillitseminen on tärkeää talouskasvun ja työpaikkojen luomisen kannalta. Se on elintärkeää, kun yritämme selvitä sodan, kansallisen hätätilan ja laman aiheuttamasta alijäämästä, Bush tähdensi.

Valkoisen talon arvioiden mukaan liittovaltion julkisen talouden alijäämä nousee tänä vuonna 200 miljardiin dollariin ja 300 miljardiin ensi vuonna. Ylijäämää oli vuodesta 1997 aina vuoteen 2001, jolloin Bush astui valtaan.

Presidentti pitää tiistaina kansankunnan tilaa koskevan puheensa, jossa hän aikoo kehottaa kongressia hyväksymään hänen kunnianhimoisen elvytyssuunnitelmansa. Verohelpotuksiin keskittyvää suunnitelmaa ovat arvostelleet erityisesti oppositiossa olevat demokraatit, mutta jopa eräät republikaanit ovat ilmaisseet epäilynsä suunnitelman toimivuudesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.