Mainos

Bush kohtelee Obamaa jo kuin pääehdokasta

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush hyökkäsi tänään Barack Obamaa vastaan niin kuin tämä olisi jo demokraattien presidenttiehdokas. Bush suomi Obamaa, tosin nimeltä mainitsematta, myönnytyspolitiikan suosimisesta terrorismin vastaisessa sodassa.

- Jotkut näyttävät uskovan, että meidän pitäisi neuvotella terroristien ja radikaalien kanssa, Bush näpäytti puheessaan Jerusalemissa.

Obama iski heti takaisin.

- On surullista, että presidentti käyttää Israelin itsenäisyyden 60-vuotisjuhlapuhetta valheelliseen poliittiseen hyökkäykseen, hän ihmetteli.

Clinton vähätteli Edwardsin päätöstä

Obaman myötätuulta lisäsi eilen se, että John Edwards siirtyi hänen taakseen.

Edwards luopui omasta ehdokkuudestaan tammikuussa. Hän on pantannut siitä lähtien kantaansa, ja sekä Hillary Clinton että Obama ovat kosiskelleet häntä taakseen.

- Amerikkalaiset äänestäjät ovat tehneet päätöksensä ja minä olen myös, Edwards julisti Michiganissa.

Edwardsin ilmoitus tuli Clintonin kannalta pahaan aikaan, sillä hän juhli parhaillaan tiistaista jättivoittoaan Länsi-Virginiassa. Clinton leiri yrittikin vähätellä tapahtunutta.

- Me kunnioitamme John Edwardsia, mutta kuten Länsi-Virginia osoitti, taistelu on kaikkea muuta kuin ohi, painotti Clintonin kampanjan johtaja Terry McAuliffe.

Obama lupaa puolustaa köyhiä

Sekä Edwards että Obama ylistivät Hillary Clintonia mutta saivat hänet näyttämään samalla varmalta häviäjältä.

- Olemme entistä vahvempi puolue. Meillä on vahvempi ehdokas syksyllä hänen (Clintonin) työnsä ansioista, Edwards kehui.

Edwards vetosi kampanjassaan vähätuloiseen työväkeen, ja hänen lempiteemansa on ollut köyhyyttä vastaan taisteleminen. Hän oli luvannut puolittaa köyhyyden Yhdysvalloissa kymmenessä vuodessa.

Obama vakuutti jatkavansa Edwardsin työtä.

- Hänellä on nyt kumppani tässä taistelussa, Obama vannoi.

Edwardsin saamien 19 valitsijamiehen ei ole pakko mennä Obaman taakse. On kuitenkin todennäköistä, että he noudattavat Edwardsin toivetta ja kannattavat Obamaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.