Mainos

Bush kertonee uusista elvytyskeinoista Katrinan tuhoalueilla

Bush nostaa todennäköisesti esille myös Katrinan pelastustoimista äityneen rasismikeskustelun. Useat mustien johtohahmot ovat sanoneet hallituksen reagoineen katastrofiin hitaasti siksi, että suurin osa kaupunkiin jääneistä oli mustia.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bushin odotetaan kertovan tänään hirmumyrsky Katrinan tuhoalueille suunnattavista uusista elvytystoimista. Valkoisen talon tiedottajan mukaan presidentti puhuu kansalaisille myrskyn jälkihoidon nykytilanteesta ja jälleenrakennuksen alkuvaiheen suunnitelmista.

Bush pitää aamuyöllä Suomen aikaa New Orleansissa puheen, jossa hän nostaa todennäköisesti esille myös Katrinan pelastustoimista äityneen rasismikeskustelun. Bushin hallinto toivoo puheen saattavan sen toimintaa nykyistä parempaan valoon, mutta asiantuntijat uskovat, että mustan väestönosan vakuuttaminen on vaikeaa.

Useat mustien johtohahmot ovat sanoneet hallituksen reagoineen katastrofiin hitaasti siksi, että suurin osa kaupunkiin jääneistä oli mustia. Presidentti Bush on jo aiemmin vakuuttanut, että pelastustoimissa ei ilmennyt rotusyrjintää sen enempää kuin myrskyssä itsessäänkään.

New Orleansin pormestari Ray Nagin kertoi aiemmin päivällä, että noin 180000 kaupunkilaista pääsee palaamaan kaupunkiin viikon parin sisällä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.