Mainos

Bush kehotti Israelia etsimään tien rauhaan

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush kehotti tänään Israelia etsimään tien rauhaan. Bush sanoi kuitenkin ymmärtävänsä täysin, että Israelin täytyy puolustaa itseään.

Palestiinalaisten presidenttiä Jasser Arafatia presidentti Bush kehotti "tekemään paljon enemmän" rauhan aikaansaamiseksi.

Presidentti Bush esitti tämän ensimmäisen lausuntonsa Lähi-idän kriisin uudesta vaiheesta maatilallaan Crawfordissa Texasissa. -Täytyy löytää rauhanomainen ratkaisu, ja Israelin hallitus on vakuuttanut minulle, että puheenjohtaja Arafatia ei vahingoiteta, Bush sanoi.

Arafatin on Bushin mukaan tehtävä selväksi kantansa. -Hänen on tehtävä ehdottoman selväksi, että palestiinalaishallinto ei tue terroristeja -- mielestäni puheenjohtaja Arafat voi tehdä paljon enemmän. -Kaikkien maailman johtajien on asetuttava vastustamaan terrorismia -- tämä koskee erityisesti puheenjohtaja Arafatia, Bush huomautti.

Presidentti Bush varoitti myös Irania ja Syyriaa. Iranin on Bushin mukaan "lopetettava terrorismin tukeminen" Lähi-idässä. Syyrian taas on Bushin mielestä osallistuttava Lähi-idän rauhanponnistuksiin.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.