Mainos

Bush: Kehitysavun tulisi tuottaa vaurautta

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush sanoi YK:n kehitysrahoituskokouksessa Monterreyssa, että kehitysapu köyhille maille on sidottava poliittisiin, taloudellisiin ja oikeusjärjestelmän uudistuksiin. Samalla hän vakuutti Yhdysvaltain johtavan asiassa esimerkillään.

-Teollisuusmaiden velvollisuus ei ole pelkästään jakaa vaurautta, vaan myös edistää asioita, jotka tuottavat vaurautta: taloudellista ja poliittista vapautta, oikeusvaltiota ja ihmisoikeuksia, hän sanoi puheessaan.

Bush myös torjui arvostelua, jonka mukaan Yhdysvallat on ollut kitsas jakaessaan kehitysapua. Hän sanoi toivovansa, että yleisesti luovuttaisiin "nykyisestä epäonnistuneesta" järjestelmästä, joka keskittyy "sattumanvaraisiin (kehitysapu)tasoihin" kehityksen sijasta.

-Vuosikymmeniä kehitysavun menestystä on arvioitu pelkästään siihen käytetyllä rahamäärällä, eikä sillä, mitä avulla on saavutettu. Kuitenkin rahan syytäminen nykyiseen epäonnistuneeseen järjestelmään ei auta köyhiä, vaan saattaa jopa itse asiassa hidastaa uudistusprosessia, hän sanoi.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.