Mainos

Bush: Kansan yhdistyttävä

George Bush nuorempi on pitänyt ensimmäisen puheensa presidenttikisan ratkettua.

Yhdysvaltain uusi presidentti George Bush nuorempi piti puheen, jossa hän kiitti etuoikeudesta saada olla Yhdysvaltain seuraava presidentti. Bush sanoi aamuviideltä Suomen aikaa pitämässään puheessa olevansa samaa mieltä Al Goren kanssa siitä, että seuraavaksi on keskityttävä tekemään töitä kansan yhdistämiseksi presidenttikiistan jälkeen.

Bush sanoi tapaavansa Goren ensi viikolla Washingtonissa. Hän aikoo keskustella niukan tappion kärsineen Goren kanssa ennen kaikkea siitä, kuinka pitkään venyneen vaalikinan aiheuttama sotku saadaan selvitettyä parhain päin.

Bush kiitti puheessaan ennen kaikkea omaa perhettään ja tukijoukkojaan. Hän antoi myös kiitosta Al Goren taustajoukoille.

Maailma onnittelee Bushia

Bush on saanut onnitteluja maailman johtajilta. Onnittelijoiden joukossa olivat Saksan liittokansleri Gerhard Schröder, Japanin pääministeri Yoshiro Mori ja Britannian pääministeri Tony Blair, joka arveli vaalituloksen viipymisen käyneen Bushille "tuskalliseksi".

Myös Kiinan presidentti Jiang Zemin onnitteli Bushia lämpimin sanakääntein. Kiina on aiemmin viestittänyt huoltaan siitä, että Bushin mahdollinen pyrkimys syventää Yhdysvaltain ja Taiwanin suhteita saattaisi ajaa maat törmäyskurssille.

Clinton kehotti tukemaan


Presidentti Bill Clinton kehotti amerikkalaisia unohtamaan pitkittyneen vaalitaiston aiheuttaman "katkeruuden" ja tukemaan tulevaa presidenttiä.

Clinton ylisti samalla varapresidentti Gorea tavasta, jolla tämä tunnusti tappionsa. Hänen mukaansa Yhdysvaltain kansa on Gorelle kiitollisuudenvelassa kehityksestä ja vauraudesta, joiden luomisessa Gore on ollut mukana.

Clinton on parhaillaan työvierailulla Irlannissa ja Britanniassa. -Meidän on mielestäni käytettävä nyt tilaisuus hyväksi, jotta maa voisi jälleen yhdistyä, ja annettava uudelle hallitukselle mahdollisuus hyvään alkuun, Clinton sanoi ja jatkoi:

-Lupaan Bushille omat ja hallitukseni parhaimmat ponnistelut, jotta siirtyminen sujuisi joustavasti ja menestyksellisesti.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.