Mainos

Bush: Kaikkia vaihtoehtoja punnitaan Iranin suhteen

Iran ei kuitenkaan suhtaudu vakavasti tietoihin Yhdysvaltojen hyökkäysuhasta.

Kaikki vaihtoehdot ovat edelleen avoinna Iranin suhteen, sanoo Yhdysvaltojen presidentti George Bush. Presidentin mukaan Yhdysvallat pyrkii kuitenkin ratkaisemaan kiistan Iranin ydinohjelmasta rauhanomaisesti.

Yhdysvallat epäilee Iranin havittelevan ydinaseita, mutta Iran vakuuttaa tavoitteidensa olevan rauhanomaiset.

Eräissä amerikkalaisissa lehdissä on kerrottu, että Yhdysvaltojen sotilassuunnittelijat ovat valmistelleet hyökkäyssuunnitelmia Iranin ydinlaitoksia vastaan. Bush on sanonut tällaisia kirjoituksia "villiksi spekulaatioksi".

Iranin ulkoministeriön tiedottajan Hamid Reza Asefin mukaan Iran ei suhtaudu vakavasti tietoihin Yhdysvaltojen hyökkäysuhasta.

- Iran on kuitenkin valmis kaikkien vaihtoehtojen varalta, ja jos jotakin odottamatonta sattuisi, kärsisi toinen osapuoli enemmän kuin Iran, Asefi sanoi.

Asefin mukaan Iran valmistelee edelleenkin naapurimaataan Irakia koskevia neuvotteluja amerikkalaisten kanssa. Neuvottelujen ajasta ja paikasta ei ole vielä päätetty.

Asefi vahvisti myös, että Iran vaihtaa suurlähettiläänsä 70 maassa kesän kuluessa. Asefi torjui arvailut siitä, että vaihdosten takana olisi kovan linjan edustajana pidetyn presidentin Mahmud Ahmadinejadin politiikka.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.