Mainos

Bush: Kaikin keinoin Saddam Husseinia vastaan

Yhdysvaltain presidentti George Bush sanoo maan käyttävän kaikki keinot Irakin presidentti Saddam Husseinin syrjäyttämiseksi.

Presidentti George Bush sanoo Yhdysvaltain käyttävän kaikki keinot Saddam Husseinin syrjäyttämiseksi.

Yllättäen järjestetyssä lehdistötilaisuudessa puhunut Bush toisti, että Yhdysvallat tähtää edelleen selvästi vallan vaihtumiseen Irakissa. -Käytämme kaikkia mahdollisia keinoja, jotta niin kävisi, Bush sanoi. Bushin mukaan maailma olisi turvallisempi paikka, kun Saddam on syrjäytetty.

Bush kieltäytyi kommentoimasta New York Times-lehden kertomia tietoja hyökkäyssuunnitelmista. Niiden mukaan laajamittaiseen operaatioon osallistuisi 25 000 Yhdysvaltain maa-, ilma- ja merivoimien sotilasta, jotka hyökkäisivät Kuwaitista käsin.

Bush muistutti myös terrorismin vastaisen sodan jatkumisesta. Kysyttäessä Al Qaida-johtaja Osama Bin Ladenista, Bush vastasi, ettei miehestä ole kuulunut mitään vähään aikaan eikä Bush tiennyt, onko tämä vielä elossa. Presidentti kuitenkin korosti, että terrorismin vastaisessa sodassa ei ole kysymys vain yhdestä miehestä. -Kuten olen kertonut amerikkalaisille, tämä on pitkä taistelu, Bush sanoi.

"Yritysten kirjanpidon valvontaan enemmän resursseja"

Yhdysvaltain presidentti George Bush haluaa saada lakia rikkoneet yritysjohtajat vastuuseen ja palauttaa uskon amerikkalaiseen yritysmaailmaan.

- Tulen vaatimaan enemmän resursseja arvopaperimarkkinoita valvovalle SEC:lle, Bush lupasi.

Viime kuukausien aikana Yhdysvalloissa on paljastunut useita kirjanpitoon liittyviä väärinkäytöksiä. Tuorein tapaus on lääkejätti Merck, joka on suurennellut tulojaan 12,4 miljardin dollarin verran. Tapaus kävi ilmi yhtiön tekemästä selvityksestä, jonka Merck antoi SEC:lle perjantaina.

Lehdistötilaisuudessa puhunut Bush joutui puolustamaan myös omaa toimintaansa texasilaisen Harken Energy -öljy-yhtiön johdossa vuosikymmen sitten. Tällöin Bush ilmoitti myymistään yhtiön osakkeista kahdeksan kuukautta jälkikäteen. - En vieläkään ymmärrä, kuinka niin pääsi käymään. Asia kuitenkin tutkittiin perusteellisesti, eikä se johtanut toimenpiteisiin, Bush selitti.

(MTV3-Reuters-AFP)

(Huomenta Suomi 09.07.2002).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.