Mainos

Bush: Kaatuneita kunnioitettava voittamalla terrori

Yhdysvaltain presidentti George Bush piti viikottaisen radiopuheensa maatilaltaan Texasista, jota useat Irakissa kaatuneiden omaiset piirittävät. "...Sota terrorismia vastaan vaatii suuria uhrauksia amerikkalaisilta, erityisesti asevoimissa palvelevilta, totesi Bush puheessaan.

Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin mukaan paras tapa kunnioittaa Irakissa kuolleita yli 1800:aa amerikkalaista sotilasta on voittaa "terrorisminvastainen sota".

- Pahat miehet on kukistettava jo ulkomailla, sillä muuten he hyökkäävät Yhdysvaltoihin, totesi Bush radiopuheessaan viitaten neljän vuoden takaisiin syyskuun 11. päivän iskuihin.

Bush piti viikoittaisen radiopuheensa Crawfordin maatilaltaan Texasista, jota sadat sodan vastustajat ja Irakissa kaatuneiden omaiset piirittävät.

Täksi viikonlopuksi oli suunniteltu yli tuhat muuta mielenosoitusta ja kynttiläkulkuetta kaikkialla Yhdysvalloissa. Sodanvastaisen liikkeen symboli on Irakissa kuolleen sotilaan 48-vuotias äiti Cindy Sheehan, joka saapui Crawfordiin jo elokuun kuudentena, mutta joutui poistumaan viikonlopuksi hoitamaan sairasta äitiään Los Angelesiin. Pieneen, 700 asukkaan Crawfordiin on saapunut nyt myös noin 80 Bushia tukevaa mielenosoittajaa.

Sheehan aikoo palata takaisin maatilalle, sillä hän haluaa puhua Bushin kanssa, mutta presidentti on kieltäytynyt kunniasta ainakin toistaiseksi. Bushin on määrä lomailla maatilallaan koko elokuun ajan.

Radiopuheessaan Bush rinnasti Afganistanin ja Irakin konfliktit myös 60 vuotta sitten päättyneeseen toiseen maailmansotaan.

- Kuten aiemmat sodat, joita olemme käyneet suojellaksemme vapauttamme, sota terrorismia vastaan vaatii suuria uhrauksia amerikkalaisilta, erityisesti asevoimissa palvelevilta, sanoi Bush.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.