Mainos

Bush kaatoi lasten terveydenhuoltoa kohentavan lain

Presidentin mielestä terveydenhuolto-ohjelman laajentaminen olisi tarkoittanut siirtymistä kohti valtiollista terveydenhuoltoa, mitä hän ei hyväksy.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush on kumonnut odotetusti veto-oikeudellaan lain, joka olisi laajentanut lasten terveydenhuolto-ohjelmaa. Päätös raivostutti niin demokraatit kuin republikaanitkin.

Kongressin molempien kamareiden ja molempien pääpuolueiden tukema laki olisi antanut 35 miljardin dollarin rahoituksen ohjelmalle seuraavien viiden vuoden ajalle. Se olisi merkinnyt kymmenen miljardin lisäystä nykyisiin menoihin, kun Bush olisi itse hyväksynyt vain viisi miljardia. Päätös olisi rahoitettu tupakkaveron nostolla.

Ohjelman turvin on taattu terveydenhoito lapsille, joiden perheet ovat liian köyhiä pystyäkseen hankkimaan heille sairausvakuutuksen. He eivät pääse myöskään huono-osaisimmille suunnatun Medicaid-hankkeen piiriin.

Bushin mielestä terveydenhuolto-ohjelman laajentaminen olisi tarkoittanut siirtymistä kohti valtiollista terveydenhuoltoa, mitä hän ei hyväksy. Kyselyiden mukaan 70 prosenttia amerikkalaisista tukee ohjelmaa, joten republikaanit pelkäävätkin, että presidentin jääräpäisyys maksaa heille kalliisti ensi vuoden kongressi- ja presidentinvaaleissa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.