Mainos

Bush julisti Kansasin hätätilaalueeksi tuhoisan tornadon jälkeen

Valkoinen talo on luvannut Kansasille avustuksia kotien ja yritysten jälleenrakentamiseen sekä muiden tuhojen korjaamiseen.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush on julistanut Lounais-Kansasin hätäalueeksi tuhoisan tornadon surmattua yhdeksän ihmistä alueella. Poikkeuksellisen voimakas pyörremyrsky pyyhkäisi pois pienen Greensburgin preeriayhdyskunnan perjantaina paikallista aikaa.

Yli 60 paikkakunnan asukasta loukkaantui myrskyssä, osa heistä vakavasti.

Etsinnät luonnonmyllerryksen muiden uhrien löytämiseksi jatkuivat tänään. Pelastusmiehet ja rauniokoirat kävivät järjestelmällisesti läpi talojen raunioita löytääkseen eloonjääneitä. Greensburgin sairaalan raunioista pelastettiin jo lauantaina 30 ihmistä.

- On mahdollista, että muitakin ihmisiä on hautautunut raunioihin, että ihmisiä on jumissa kellareissa, sanoi Kansasin hätätilaviranomaisten edustaja.

Eilen joukko uusia tornadoja aiheutti tuhoja Keskilännessä erityisesti Oklahoman osavaltiossa.

Uutiskanava CNN:n mukaan yksi ihminen loukkaantui lievästi tornadon riepotellessa Sweetwateria Oklahomassa illalla paikallista aikaa. Poliisin mukaan paikkakunnan koulu ja muutama muu rakennus kärsivät vaurioita.

Paikallinen tv-asema kertoi, että tornado oli aiheuttanut tuhoa myös Arnettissa Oklahomassa.

Eiliset tuhot olivat kuitenkin vähäisiä verrattuina Greensburgin hävitykseen. Maatalouspaikkakunta tuhoutui lähes täydellisesti tornadossa, jonka tuulet puhalsivat pahimmillaan jopa 74 metriä sekunnissa.

- Ei ole mitenkään liioiteltua sanoa, että tämä pikkukaupunki on pyyhkäisty pois maan pinnalta, sanoi senaattori Pat Roberts käydessään tutustumassa tuhojen laajuuteen.

Greensburgin 1600 asukasta evakuoitiin ja heitä kehotettiin olemaan palaamatta niin kauan kuin pelastusmiehet raivaavat raunioita.

Valkoinen talo lupasi Kansasille avustuksia kotien ja yritysten jälleenrakentamiseen sekä muiden tuhojen korjaamiseen.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.