Mainos

Bush: Joukkojen vetämiselle Irakista ei aikataulua

Presidentti Bushin mielestä aikarajan asettaminen amerikkalaisjoukkojen poistumiselle olisi liian suuri myönnytys Irakin kapinallisjoukoille.

Yhdysvaltain presidentti George Bush ei halua asettaa aikarajaa amerikkalaisjoukkojen vetämiselle Irakista. Presidentti myönsi samalla, ettei edessä oleva tie Irakissa tule olemaan helppo.

- Olemme siellä saattaaksemme loppuun tehtävän. Aikataulun asettaminen on liian suuri myönnytys viholliselle, Bush sanoi Irakin pääministerin Ibrahim Jaafarin kanssa pitämässään lehdistötilaisuudessa.

Bush kehotti sekä amerikkalaisia että irakilaisia osoittamaan päättäväisyyttä.

- Edessä oleva tie ei ole helppo. Vihollisen tavoite on ajaa meidät ulos Irakista ennen kuin irakilaiset ovat vakiinnuttaneet turvallisen, demokraattisen hallinnon, Bush sanoi.

Washingtoniin Bushia tapaamaan tullut Jaafari arvioi aiemmin lehtihaastattelussa irakilaisten toivovan, että Yhdysvaltain sotilaat voisivat poistua maasta mahdollisimman pian. Hänen mukaansa lähtöpäivän määrääminen olisi kuitenkin virhe.

- Haluaisimme amerikkalaisten joukkojen vetäytyvän niin nopeasti kuin suinkin. Ulkomaisten sotilaiden läsnäolo maassamme merkitsee heikkoutta, että emme pysty itse hallitsemaan turvallisuustilannetta, Jaafari pohti Washington Postissa.

(MTV3-Reuters-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.