Mainos

Bush johtaa USA:n presidenttikilpaa

Republikaaniehdokas George W. Bush näyttää lisäävään johtoaan Yhdysvaltain presidenttikilvassa.

George W. Bush

Uusimpien mittausten mukaan George w. Bushin niukka etumatka demokraattien Al Goresta olisi kasvanut hieman eilisestä. ABC-uutiset on mitanneet Bushille nyt 49-45-johdon. Washington Post -lehdenkin mukaan Bushin kannatus olisi kasvanut, uusimmat luvut ovat 49-45 Bushin hyväksi; keskiviikon luvut antoivat Bushille vain kahden prosenttiyksikön johdon.

Usa Today-CNN -kysely saa Bushin 48-43-johtoon, keskiviikon mittaus oli tasaisempi 47-44. Pew-tutkimuskeskuksen kysely on myös nostanut Bushin Goren edelle luvuin 47-43. Tämä mittaus sai ehdokkaat tasoihin vielä kaksi viikkoa sitten.

Kirein kisa 40 vuoteen

Marraskuun presidentinvaalia verrataan tasaisuudessaan John. F. Kennedyn ja Richard Nixonin kireään kisaan vuonna 1960, jolloin Kennedy lopulta voitti. Tilanne oli niin tiukka, että voittaja selvisi vasta aamuyöllä. Kilpa oli tasainen vuonna 1968, jolloin Valkoisen talon isännyydestä taistelivat Richard Nixon ja Hubert Humphrey. Samantyyppinen tiukka tilanne oli myös 1976, jolloin vastakkain olivat Jimmy Carter ja Gerald Ford. Näissä vaaleissa voittajalla oli kuitenkin selkeä etumatka pitkin syksyä ja mielipidemittaukset osoittivat tilanteen tasoittuneen vasta viimeisinä päivinä.

Monien politiikan tutkijoiden mukaan tämän vuoden vaalitilanne on erittäin omalaatuinen, sillä ehdokkaat ovat vaihtaneet johtopaikkaa mittauksissa ainakin kahdeksan kertaa. Kisa on yhä niin tasaväkinen, että harva uskaltaa ennustaa voittajaa vieläkään.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.