Mainos

Bush jatkoi Venäjältä Ranskaan

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush on saapunut Ranskaan.

Bush. jr ja vaimo

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush aloitti tänään kaksipäiväisen vierailunsa Ranskaan, missä hän tapasi vierailunsa aluksi presidentti Jacques Chiracin.

Venäjältä Ranskaan matkustanut Bush kuljetettiin heti Pariisin Orlyn lentokentällä järjestettyjen seremonioiden jälkeen presidentinpalatsiin. Turvallisuutta vierailun aikana valvoo muun muassa noin 3500 poliisia.

Chiracin mukaan Ranska jakaa Yhdysvaltain näkemyksen terrorismin määritelmästä ja sen kitkemisen tärkeydestä. Bush taas vaati presidenttien yhteisessä tiedotustilaisuudessa Pakistanin presidenttiä Pervez Musharrafia ryhtymään kovempiin toimiin muslimisissien saamiseksi kuriin Pakistanin ja Intian rajalla.

Bushin ja Chiracin odotettiinkin keskustelevan Yhdysvaltain johtaman terrorisminvastaisen sodan lisäksi muun muassa Intian ja Pakistanin kiristyneistä suhteista, mutta myös Lähi-idästä sekä Yhdysvaltain ja Euroopan kauppasuhteista.

Pariisissa järjestettiin Bushin politiikkaa kritisoiva mielenosoitus presidenttien tapaamisen aikana. Mielenosoituksia järjestettiin myös muualla maassa. Pariisissa tuhannet mielenosoittajat arvostelivat Bushin ulko-, ympäristö-, kauppa- ja puolustuspolitiikkaa. Mielenosoitus sujui rauhallisesti.

Kyseessä on Bushin ensimmäinen virallinen vierailu Ranskaan. Hän vieraili matkansa aikana aiemmin Venäjän lisäksi Saksassa ja jatkaa huomenna Italiaan sotilasliitto Naton huippukokoukseen. Eilen Bushin ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin matka Pietarin Nevajoella venyi aina puolilleöin asti.

Presidentti Bush ja hänen puolisonsa Laura Bush vierailivat tänä aamuna Venäjän matkansa viimeisenä päivänä Pietarissa sekä ortodoksien että juutalaisten pyhäköissä. Vierailut olivat sinänsä ekumeenisia, sillä Bushit ovat protestantteja.

Yhdysvaltain presidentti on Euroopassa viikon mittaisella kiertomatkalla. Venäjän ja Ranskan jälkeen Bush matkaa Italiaan Naton ja Venäjän huippukokoukseen, jossa hän tapaa Venäjän presidentin Vladimir Putinin toistamiseen kahden päivän sisällä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.