Mainos

Bush jäädytti Hariri-epäiltyjen varat

Libanonin pääministeri Hariri ja yli 20 muuta ihmistä kuoli autopommin räjähdyksessä Libanonin pääkaupungissa Beirutissa viime vuonna.

Yhdysvaltojen presidentti George W. Bush on antanut luvan jäädyttää kaikkien niiden ihmisten varat, jotka ovat kytköksissä Libanonin pääministeri Rafiq Haririn murhaan helmikuussa 2005.

Varojen jäädyttämisellä Bush haluaa tukea Libanonin hallitusta murhan selvittämisessä. Libanonin tiedotusministerin mukaan Libanonin hallitukselle ei ole asiasta vielä kerrottu.

Bushin määräyksessä ei mainittu nimeltä ketään, mutta siinä viitattiin libanonilaisiin ja syyrialaisiin epäiltyihin. Lisäksi Bush on ilmoittanut, että Yhdysvallat on ryhtynyt lisätoimiin "Syyrian hallituksen eräiden toimien suhteen".

Hariri ja yli 20 muuta ihmistä kuoli autopommin räjähdyksessä Libanonin pääkaupungissa Beirutissa 14. helmikuuta 2005. Murhaa tutkinut YK:n asiantuntija Detlev Mehlis on sanonut korkeiden syyrialaisviranomaisten sekaantuneen asiaan. Syyria on kiistänyt asian jyrkästi.

YK:n tutkimukset murhasta jatkuvat edelleen, ja tutkimusryhmän edustajat tapasivat eilen Damaskoksessa Syyrian presidentin Bashar al-Assadin.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.