Mainos

Bush ja Schröder sopuisina Saksassa

Yhdysvaltain presidentti George Bushin Euroopan-matka on tänään jatkunut keskustelulla Saksan liittokansleri Gerhard Schröderin kanssa. Huomenna Bush tapaa Vladimir Putinin.

Yhdysvaltain presidentti George Bush on tänään tavannut Euroopan-matkallaan tänään Saksan liittokanslerin Gerhard Schröderin.

Bushin mukaan diplomaattiset ponnistelut Iranin ydinohjelman lopettamiseksi ovat vasta aluillaan. Hän korosti tavattuaan Saksan liittokanslerin Gerhard Schröderin, että vertaukset Iranin ja Irakin välillä vääristävät totuutta. On elintärkeää, että iranilaiset kuulevat maailman puhuvan yhdellä äänellä -- Iran ei ole Irak -- Olemme vasta aloittaneet diplomaattiset ponnistelut, Bush sanoi.

Schröder puolestaan tähdensi olevansa ilahtunut siitä, Yhdysvallat tukee EU:n pyrkimyksiä taivuttaa Iran luopumaan uraanin rikastamisohjelmastaan. Bush vaati tapaamisen päätteeksi pidetyssä lehdistötilaisuudessa myös Syyriaa vetämään joukkonsa Libanonista.

Bush ja Schröder neuvottelivat Mainzissa, minkä jälkeen Bush vieraili Yhdysvaltain sotilastukikohdassa Wiesbadenissa.

Bushin vierailun päätavoite on parantaa Irakin sodan alla tulehtuneita, maiden välisiä suhteita. Johtajien on odotettu keskustelevan myös Iranin ydinohjelmasta ja Irakin tilanteesta.

Schröder oli Bushia vastassa, kun tätä kuljettanut Air Force One -kone laskeutui Frankfurtin Rhein-Mainin lentokentälle aamulla. Bush ja Schröder neuvottelivat Mainzissa, minkä jälkeen Bush vieraili Yhdysvaltain sotilastukikohdassa Wiesbadenissa.

Irakin sotaa vastustavia mielenosoittajia alkoi aamulla kerääntyä Mainziin ja muihin kaupunkeihin osoittamaan mieltään Bushin vierailua vastaan. Saksasta Bush jatkaa viisipäiväistä Euroopan-matkaansa Slovakiaan, jossa hän tapaa Venäjän presidentin Vladimir Putinin huomenna.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

(Seitsemän uutiset 23.02.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.