Mainos

Bush ja Sarkozy varoittivat Irania ja Syyriaa

Yhdysvallat ja Ranska eivät aio sallia, että Iran hankkii ydinaseita, ilmoittivat maiden presidentit tänään Pariisissa. George W. Bush ja Nicolas Sarkozy kehottivat myös Syyriaa lopettamaan veljeilyn Iranin kanssa.

Ranska on Bushin Eurooppaan suuntautuvan jäähyväiskiertueen toiseksi viimeinen kohdemaa. Huomenna hän jatkaa matkaa Britanniaan.

Sarkozy huomautti presidenttien yhteisessä lehdistötilaisuudessa, ettei olisi hyväksyttävissä, että Iran hankkii ydinaseita.

Sarkozy on kutsunut Syyrian presidentin Bashar al-Assadin heinäkuussa Ranskaan, ja Bushilta kysyttiin, mikä olisi hänen viestinsä Syyrialle. - Viestini olisi: lopettakaa veljeily iranilaisten kanssa, Bush sanoi ja lisäsi. - Lopettakaa terroristien suojelu.

Bush ylisti Sarkozyn vaimoa

Ranskan suhteet Yhdysvaltoihin ovat lämmenneet huomattavasti sen jälkeen kun Sarkozy siirtyi presidentin tehtävään viime vuonna Jacques Chiracin jälkeen.

Bush yltyi lehdistötilaisuudessa kiittelemään myös Sarkozyn vaimoa Carla Brunia. Tämä on Bushin mukaan "todella älykäs, pystyvä nainen, ja ymmärrän miksi menitte naimisiin hänen kanssaan".

Sitten Bush kiirehti kohteliaasti lisäämään: - Ymmärrän myös, miksi hän meni naimisiin Teidän kanssanne.

Bruni on laulajattareksi ryhtynyt entinen malli, jonka Sarkozy vei vihille helmikuussa kolmen kuukauden pikaromanssin jälkeen.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.