Mainos

Bush ja Putin puhuivat ohjuksista puhelimessa

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush vakuutti Venäjän presidentille Vladimir Putinille tänään, että Yhdysvallat ei tekisi yksipuolisia päätöksiä, joilla olisi vaikutusta strategiseen tasapainoon, kertoi Venäjän presidentin kanslia.

Bush soitti Putinille ennen odotettua "ohjuspuhettaan", jossa Bushin on määrä ilmoittaa suunnitelmistaan Yhdysvaltain ohjuspuolustusjärjestelmän suhteen. Putinin kerrottiin sanoneen, että Venäjä on valmis harkitsemaan ydinaseistuksensa vähentämistä aiempaa suunniteltua enemmän.

Putin, Vladimir

Bushin edeltäjä Bill Clinton siirsi seuraajansa tehtäväksi päätöksen uuden ohjuspuolustusjärjestelmän rakentamisesta. Bushin odotetaan kehottavan puheessaan illalla tärkeimpiä tukijoitaan ja Venäjää unohtamaan kylmän sodan ajattelumallit ja kannattamaan Yhdysvaltain puolustusjärjestelmää parhaana puolustusratkaisuna "rikollisvaltioiden" hyökkäyksiä vastaan.

Bush on viime päivien aikana pyrkinyt voittamaan puolelleen mm. Saksan, Ranskan, Britannian ja Kanadan johtajat ohjuspuolustusasiassa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.