Mainos

Bush ja Putin allekirjoittivat aseriisuntasopimuksen

Yhdysvaltain presidentti Bush vierailee tänään ensimmäistä päivää Venäjällä.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush ja Venäjän presidentti Vladimir Putin allekirjoittivat tänään historiallisen aseriisuntasopimuksen. Sopimuksella vähennetään maiden ydinkärkiä kahdella kolmasosalla.

Venäjän presidentti Putin puhui tänään täysin uudenlaisista suhteista Venäjän ja Yhdysvaltain välillä. Putin kertoi näkemyksestään tavattuaan Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin ensimmäisen kerran kahden kesken Moskovassa. -Maidemme suhteet ovat aivan uudenlaiset puhuttaessa turvallisuuskysymyksistä, strategisten aseiden vähentämisestä ja uuden turvallisen maailman luomisesta, Putin sanoi.

Yhdysvaltain ja Venäjän presidentit aloittivat tänään aamupäivällä Moskovassa huippukokouksensa.

Huippukokouksen ensimmäinen tapaaminen alkoi hieman yli kello yhdeksän Suomen aikaa. Ennen huippukokousta Bush tapasi maansa suurlähetystön edustajia ja laski seppeleen Tuntemattoman sotilaan haudalle. Ensi kertaa Venäjällä vieraileva Bush saapui Moskovaan eilisiltana.

Myöhemmin päivällä Bush ja Putin tapaavat maidensa talouselämän edustajia.

Bush ja hänen vaimonsa Laura tapaavat myös venäläisten järjestöjen ja puolueiden edustajia. Laura Bushilla on osittain omaa ohjelmaa: hän vierailee rouva Ljudmila Putinan kanssa Tretjakovin taidegalleriassa ja Venäjän valtion lasten kirjastossa. Bush ja Putin allekirjoittavat ydinkärkiä vähentävän sopimuksen ja maiden suhteita koskevan julistuksen. Lisäksi tarkoituksena on allekirjoittaa terrorismin vastaista yhteistyötä koskeva sopimus ja maiden energiapolitiikan yhteensovittamista koskeva periaatepäätös.

(MTV3-STT-Itar-Tass-AFP-DPA-Reuters)

(Huomenta Suomi 24.05.2002)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.