Mainos

Bush ja Blair tuomitsevat globalisaation vastustajat

Yhdysvaltain presidentin George Bushin mielestä globalisaation vastustajat eivät ole köyhien todellisia ystäviä. Maailmanpankissa pitämässään puheessa Bush totesi vapaan kaupan olevan paras tapa kohentaa köyhien maiden oloja. Bush lupasi Yhdysvaltojen sitoutuvan auttamaan kehitysmaita ja vaati samaa myös muilta kokouksen osallistujamailta. Hän vaati Maailmanpankilta lisää suoria avustuksia ja vähemmän lainoja.

Bushin mukaan globalisoitumista vastaan Genovan huippukokouksessa mieltään osoittavat eivät edistä maailmanlaajuista köyhyyden torjumista. Bush sanoi kunnioittavansa rauhanomaista mielipiteenilmaisua, mutta olevansa huolestunut toisinaan varsin väkivaltaisista katumielenosoituksista, joita on järjestetty useiden viimeaikaisten kansainvälisten kokousten yhteydessä.

"Globalisaation vastaisuus epädemokraattista"

Tony Blair

Britannian pääministeri Tony Blair sanoo, ettei globalisaatiota vastustavassa liikkeessä ole mitään demokraattista. Ranskalaislehden haastattelussa Blair vaati, ettei väkivaltaan turvautuville tehdä minkäänlaisia myönnytyksiä. -Globalisaatio ei ole uhka. Sen ansiosta kansainvälisen kaupan kehitys jatkuu ja köyhillä mailla, jotka ennen epätoivoisesti tavoittelivat pääsyä kansainvälisille markkinoille, on nyt mahdollisuus päästä niille, Blair sanoi.

Bush ja Blair osallistuvat loppuviikosta G8-maiden huippukokoukseen Genovassa. Kokouksen pääteema on maailmanlaajuisen köyhyyden torjuminen. Paikalle odotetaan jopa 200 000 mielenosoittajaa, joita valvomaan on varattu noin 15 000 aseistettua poliisia.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.