Mainos

Bush ja Blair Nobelin rauhanpalkintoehdokkaiksi?

Yhdysvaltain presidenttiä George Bushia ja Britannian pääministeriä Tony Blairia on ehdotettu Nobelin rauhanpalkintoehdokkaiksi.

-

Norjan äärioikeistolaisen Progress- puolueen edustaja Harald Tom Nesvik on ilmoittanut, että hän on ehdottanut vuoden 2002 rauhanpalkinnon saajiksi Yhdysvaltain presidenttiä George Bushia ja Britannian pääministeriä Tony Blairia. Valtionpäämiesten meriitteinä Nesvik näkee taistelun terrorismia vastaan ja maailman rauhan edistämisen.

Kummankaan ehdokkaan voittoa ei kuitenkaan pidetä todennäköisenä. Yksi viisijäsenisen Nobel-komitean jäsenistä, piispa Gunnar Staalsett, on vastustanut äänekkäästi USA- johtoisia ja brittien tuella toimivia Afganistanin iskujoukkoja.

Nobel-komitea ilmoitti viime viikolla, että monet rauhanpalkintoehdokkaista liittyvät jollakin tapaa syyskuun 11. päivän iskuihin ja sen jälkeisiin tapahtumiin. Ehdokkaiden joukossa kerrotaan olevan mm. New Yorkin entinen pormestari Rudolph Giuliani, jota on kiitelty toiminnastaan iskujen jälkeen. Norjan kristillinenpuolue on puolestaan ilmoittanut ehdottaneensa Pelastusarmeijaa rauhanpalkinnon saajaksi.

Norjalainen Nobel-komitea pitää ehdokkaat salassa, mutta on yleistä, että joitakin nimiä saattaa tihkua julkisuuteen. Rauhanpalkintoehdokkaita esittävät tahot haluavat julkaista usein omien ehdokkaidensa henkilöllisyyden. Nobelin rauhanpalkinnon saaja julkistetaan lokakuussa. Viime vuoden palkinnon sai YK ja sen pääsihteeri Kofi Annan.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.