Mainos

Bush: Isrealin toimet eivät auta tulitaukoa

Yhdysvaltain presidentti George Bush kritisoi Israelin toimia palestiinalaisia vastaan ja sanoo, että sotatoimet "eivät auta" tulitaukoyrityksiä.

Yhdysvaltain presidentti George Bush kritisoi Israelin toimia illalla tiedotustilaisuudessa Valkoisessa talossa. Bush sanoo, että Israelin sotatoimet palestiinalaisia vastaan "eivät ole auttaneet" tulitaukoyrityksiä.

Bush puhui myöhään illalla ja sanoi ymmärtävänsä niitä, jotka yrittävät puolustaa itseään ja taistella terroria vastaan, mutta viime aikainen toiminta ei ole auttanut tilannetta, hän jatkoi.

Israel tiukensi otettaan Länsirannalla

Israelin panssarivaunut miehittivät al-Qararan palestiinalaiskylän Etelä-Gazassa myöhään illalla. Sotilaat julistivat alueelle ulkonaliikkumiskiellon, kertoivat palestiinalaiset turvallisuuslähteet.

Israelin armeija tiukensi eilen muutenkin otettaan Länsirannalla ja ilmoitti pitävänsä panssarit toistaiseksi Ramallahissa. Palestiinalaishallinto on puolestaan ilmoittanut, etteivät tulitaukoneuvottelut ole mahdollisia niin kauan kuin Israel miehittää palestiinalaisalueita.

(MTV3-Reuters-AFP-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja