Mainos

Bush: Isännöin kansainvälistä talouskokousta lähitulevaisuudessa

Yhdysvaltain presidentti George Bush on luvannut, että Yhdysvallat järjestää jo lähitulevaisuudessa kansainvälisen huippukokouksen talouskriisin vuoksi. Bush ilmoitti asiasta Camp Davidin huvilallaan Marylandissa, jossa hän kävi neuvotteluja Ranskan presidentin Nicolas Sarkozyn ja EU-komission puheenjohtajan Jose Manuel Barroson kanssa.

Sarkozy sanoi myöhään illalla, että kokous voitaisiin järjestää mahdollisesti jo ennen marraskuun loppua. Hän antoi ymmärtää, että kokous pidettäisiin luultavasti New Yorkissa.

- Sikäli kuin tämä kriisi alkoi New Yorkista, on maailmanlaajuinen ratkaisukin löydettävä samassa kaupungissa, Sarkozy totesi.

Presidentti Bush on tähän asti suhtautunut nihkeästi ajatukseen kokouksesta, jota taas Sarkozy on ajanut innolla. Kolmikko pääsi yhteisymmärrykseen kokouksen järjestämisestä ilmeisesti jo etukäteen, sillä asia julkistettiin heti Sarkozyn ja Barroson päästyä Marylandin kokouspaikalle.

Myös YK:n pääsihteeri Ban Ki Moon on sanonut tukevansa kokouksen järjestämistä ja tarjosi eilen pitopaikaksi YK:n päämajaa New Yorkissa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.