Mainos

Bush: Irakista ei vetäydytä

Yhdysvaltain presidentin mielestä amerikkalaisjoukkojen vetäytyminen vain lisäisi ja vakavoittaisi iskuja Irakissa.

Yhdysvaltain presidentti George Bush ei aio vetää amerikkalaisjoukkoja pois Irakista. Sotaveteraaneille eilen St. Louisissa puhunut Bush sanoi, että peräytyminen terrorismin edessä vain saisi aikaan uusia ja vakavampia iskuja.

Yhdysvaltojen läsnäoloa Irakissa on viime päivinä arvosteltu entistä ankarammin sen jälkeen, kun Irakissa kuolleiden amerikkalaissotilaiden määrä jatkaa kasvuaan, ja YK:n Bagdadin päämajaan tehtiin tuhoisa pommi-isku.

Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon kertoi eilen, että Irakissa on nyt kuollut enemmän amerikkalaissotilaita sodan jälkeen kuin varsinaisessa sodassa. Irakin sota julistettiin päättyneeksi 1. toukokuuta, ja sen jälkeen 140 amerikkalaissotilasta on saanut maassa surmansa. Luvut sisältävät sekä taisteluissa että muissa olosuhteissa kuolleet. Varsinaisessa sodassa maalis-huhtikuussa kuoli 138 amerikkalaissotilasta. Eilen Irakissa kuoli jälleen kaksi amerikkalaista.

Presidentti Bush sanoi yrittävänsä värvätä lisää maita mukaan Yhdysvaltojen johtamaan liittoumaan sekä pyrkivänsä saamaan kongressilta lisää varoja Irak-operaation ylläpitämiseen. Yhdysvalloilla on tällä hetkellä Irakissa noin 140 000 sotilasta.

(MTV3-STT-Reuters)

(Huomenta Suomi 27.08.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.