Mainos

Bush: Irakin vankiskandaali ainutkertainen

Yhdysvaltain pesidentti George Bush pitää irakilaisvankilassa paljastuneita vankien pahoinpitelyjä yksittäistapauksina. Tämänpäiväisessä radiopuheessaan Bush vakuutti myös, että väärinkäytökset eivät tule toistumaan.

Presidentti George Bush vakuuttaa, ettei Irakin vankiskandaali tule toistumaan. Tänään pitämässään radiopuheessa hän totesi samalla, että amerikkalaisjoukot pysyvät Irakissa vielä kesäkuun lopussa tapahtuvan vallanvaihdon jälkeenkin.

Viikottaisessa radiopuheessaan hän antoi ymmärtää, että vankien pahoinpitely ja häpäiseminen rajoittuu vain tiettyihin henkilöihin Abu Ghraibin vankilassa. Hän muistutti, että syytteitä on nostettu seitsemää sotilasta vastaan ja ensimmäisen oikeudenkäynnin on määrä alkaa jo ensi viikolla.

- Hallitukseni ja Yhdysvaltain asevoimat ovat vakuuttuneita siitä, etteivät tällaiset väärinkäytökset tule toistumaan, Bush sanoi.

- Kaikki amerikkalaiset tietävät, etteivät muutaman harvan ihmisen toimet heijasta Yhdysvaltain armeijan todellista luonnetta, huomautti presidentti.

Laajentuva vankiskandaali yhdessä muiden Irakista kantautuvien huonojen uutisten kanssa on heijastunut presidentti Bushin kansansuosioon. Tuoreen mielipidemittauksen mukaan 48 prosenttia haastatelluista ei hyväksy Bushin toimia. Bushille hyväksyntänsä antoi 44 prosenttia kyselyyn osallistuneista.

Sitoumuksista pidetään kiinni


Bush vakuutti radiopuheessaan myös, että amerikkalaisjoukot pysyvät Irakissa kesäkuun lopussa tapahtuvan vallanvaihdon jälkeenkin, vaikka länsiliittoutuman ulkoministerit ilmoittivat eilen, että joukot voidaan pyydettäessä vetää pois.

-Yhdysvallat pitää kiinni antamistaan sitoumuksista Irakin kansan itsenäisyydelle ja kansalliselle omanarvontunnolle. Tästä huolimatta asevoimiemme tärkeä tehtävä auttaa turvallisuuden luomisessa jatkuu heinäkuun alun jälkeen, hän tähdensi.

Yhdysvaltain, Britannian, Italian ja Japanin ulkoministerit sanoivat eilen olevansa valmiit vetämään joukkonsa pois Irakista, jos maan tuleva uusi hallitus sitä pyytää.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

(Kymmenen uutiset 15.05.2004).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.