Mainos

Bush: Irakin sota toisi vakauden Lähi-itään

Yhdysvaltain presidentti George Bush vakuuttaa Irakin sodan tuovan vakauden Lähi-itään.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush on vakuuttunut siitä, että Irakia vastaan käytävä sota toisi vakauden Lähi-itään. Samalla se edistäisi demokratiaa muslimivaltioissa.

-Uskon, että voimme saada aikaan todella demokraattisen palestiinalaisvaltion, sanoi Bush.

Hän puhui illalla American Enterprise Instituutissa, washingtonilaisessa konservatiivisessa politiikan tutkimuslaitoksessa.

Bushin mukaan Irakin kaatuminen lopettaisi itsemurhaiskut Palestiinassa ja saisi aikaan rauhanomaisen palestiinalaisvaltion. Samalla alueen tilanne vakaantuisi.

Bushin mukaan Irakilla on sodan ansiosta kaikki mahdollisuudet muuttua demokratiaksi, "vapaaksi ja rauhanomaiseksi Irakiksi". Hänen mukaansa ensin on "kuitenkin kohdattava vaara".

-Olemme valmiit riisumaan Irakin aseista voimakeinoin, muistutti Bush.

Päättäjät ympäri maailman ovat olleet huolissaan mahdollisen sodan tuomasta uudesta epävakaudesta muutenkin levottomalle alueelle. Erityisesti arabimaiden johtajia Yhdysvaltain politiikan seuraukset ovat huolestuttaneet.

Bushin mukaan "erilainen Irak" kuitenkin helpottaisi rauhan aikaansaamista Israelin ja palestiinalaisten välille. Bushin avustajat mainostivat jo etukäteen, että presidentin puhe on merkittävä linjapuhe. Sitä pidetään myös yhtenä uutena merkkinä siitä, että sota on väistämätön.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomi 27.02.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.