Mainos

Bush: Irakiin ehkä lisää joukkoja

Yhdysvallat haluaa vahvistaa asemaansa Irakissa. Yhtenä vaihtoehtona on lisäjoukkojen lähettäminen maahan.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush sanoi lehdistötilaisuudessa tänään, että hän haluaa vahvistaa maan asemaa Irakissa. Tämä saattaa merkitä lisäjoukkojen lähettämistä. Bush kertoi myös kannattavansa Yhdysvaltojen asevoimien miesmäärän pysyvää nostamista.

- Harkitsemme kaikkia vaihtoehtoja, ja yksi niistä on tietysti joukkojen lisääminen (Irakissa). Mutta siinä tapauksessa täytyy olla selkeä tehtävä, joka voidaan hoitaa joukkojen lisäämisellä, presidentti huomautti.

Bush sanoi kuuntelevansa niin sotilasjohtoa kuin hallitukseen kuuluvia ja kuulumattomia siviilejäkin ennen päätöksentekoa mahdollisista lisäjoukoista.

Valkoinen talo kiisti eilen viestimien kertomat tiedot kiistoista Bushin ja sotilasjohdon kesken Irak-joukkojen lisäämiskeskustelussa.

Uusi Irak-strategia tammikuussa?

Merijalkaväen helikopteri

Bushin uskotaan ilmoittavan tammikuussa hallituksen uudesta Irak-strategiasta. Bushin hallitus on joutunut kovaan puristukseen, kun Irakin sodan kansansuosio on romahtanut ja kun republikaanit kärsivät tappion marraskuisissa kongressivaaleissa.

Riippumaton Irak-komissio on suosittanut, että valtaosa amerikkalaisjoukoista vedetään Irakista vuoden 2008 alkupuolelle tultaessa. Komissio esitti myös neuvottelujen aloittamista Syyrian ja Iranin kanssa Irakin rauhoittamisesta. Bush on suhtautunut toistaiseksi nuivasti näihin suosituksiin.

Bush myönsi aiemmin keskiviikkona Washington Post -lehden haastattelussa ensi kerran, että Yhdysvallat ei ole voittamassa sotaa Irakissa.

- Emme ole voittamassa emmekä ole häviämässä, Bush sanoi.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.