Mainos

Bush: Irak matkalla vapauteen

Yhdysvallat lupaa Saddam Husseinin oikeudenkäynnin noudattavan kansainvälisiä sääntöjä. Presidentti Bushin mukaan pidätys on poistanut Irakista pelon lähteen.

Yhdysvaltain presidentti George Bush sanoo Irakin menettäneen pelon lähteen nyt, kun maan entinen hallitsija Saddam Hussein on saatu kiinni. Bushin mukaan Irak onkin nyt matkalla kohti vapautta.

Illan suussa pitämässään tiedotustilaisuudessa Bush totesi kuitenkin Irakin olevan yhä vaarallinen paikka.

Presidentti Bush vakuutti puheessaan, että Saddamin tuleva oikeudenkäynti kattaa kansainväliset oikeuskriteerit ja että hänen kohtalonsa riippuu irakilaisista itsestään.

Bush sanoi myös, että Yhdysvallat jatkaa järjestelmällistä al-Qaidan johtajien etsimistä.

Nato: Oikeudenkäynnistä neuvoteltava

Sotilasliitto Naton entinen komentaja Wesley Clark sanoo, että Yhdysvaltain on neuvoteltava kansainvälisen yhteisön kanssa Saddam Husseinin oikeudenkäynnin järjestämisestä.

Clarkin mielestä Saddamin pidätys oli "hyvä uutinen", mutta amerikkalaisilla on vielä "pitkä matka kuljettavanaan", ennen kuin tilanne vakautuu Irakissa.

(MTV3-Reuters)

(Kymmenen uutiset 15.12.2003)

Yhdysvallat ei ole vielä määritellyt saako Saddam sotavangin vain kansainvälisen sotarikollisen statuksen, mutta irakilaiset ovat saamassa päävastuun Saddam Husseinin oikeudenkäynnin järjestelyistä.

(Seitsemän uutiset 15.12.2003)

Kansainvälisen oikeuden professori Lauri Hannikainen toivoo, että Saddam Husseinin tuomioistuimessa olisi mukana kansainvälisiä tuomareita.
(Seitsemän uutiset 15.12.2003)

Eri puolilla Irakia on satoja joukkohautoja, joita on tarkoitus aluksi arvioida myös suomalaisvoimin. Suomalaisryhmän lähdöstä Irakiin ei ole vielä tietoa.
(Seitsemän uutiset 15.12.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.