Mainos

Bush: Irak-asiaan ratkaisu lähiviikkoina

Presidentti Bush vaatii, että Irak-asia ratkaistaan lähiviikkoina. Irak haluaa edustajansa mukaan YK:n turvallisuusneuvoston kokoukseen, jossa asiaa käsitellään.

Yhdysvaltain presidentti George Bush vaatii Irak-asiaan ratkaisu lähiviikkoina. Bushin mukaan Irak-asiaan on saatava ratkaisu viikkojen, ei kuukausien kuluttua. Bush puhui aiheesta Britannian pääministeri Tony Blairin kanssa käymiensä neuvotteluiden jälkeen.

Bushin mukaan Irakin presidentti Saddam Hussein ei noudata YK:n aseistariisuntakäskyä ja on vaaraksi maailmalle.

Bush sanoi myös, että YK:n toinen päätöslauselma olisi tervetullut, mikäli se antaisi Saddamille selvän signaalin siitä, että maailma vaatii Saddamin riisumista aseista.

Irak haluaa turvallisuusneuvoston kokoukseen

Irak on pyytänyt lupaa osallistua YK:n turvallisuusneuvoston kokoukseen. Irak haluaa lähettää edustajansa kokoukseen, jossa Yhdysvallat aikoo esittää todisteita Irakin kiistellystä aseohjelmasta.

Irakin YK-lähettiläs antoi hallitukseltaan saamansa kirjeellisen pyynnön ranskalaiselle kollegalleen, joka on turvallisuusneuvoston puheenjohtaja ensi lauantaihin asti.

YK-lähteiden mukaan neuvosto käsittelee Irakin pyyntöä tiistaina. Yhdysvallat on pyytänyt turvallisuusneuvoston koolle keskiviikkona.

Yhdysvallat on pyytänyt, etttä kokoukseen osallistuisivat vain 15 turvallisuusneuvoston jäsenmaan edustajat, mutta useat maat, kuten Venäjä, katsovat, että Irakilla on oikeus osallistua kokoukseen.

(MTV3-Reuters-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.