Mainos

Bush ilmoitti toimista Castron vallan heikentämiseksi

Yhdysvaltain presidentti George Bush tuomitsee Kuuban presidentin Fidel Castron politiikan ja pyrkii horjuttamaan Castron valtaa. Kuuban ja Castron hallinto on Bushin mukaan muututtava.

George BushYhdysvaltain presidentti George W. Bush tuomitsee Kuuban presidentin Fidel Castron harjoittaman politiikan ja ilmoittaa pyrkivänsä horjuttamaan Castron valtaa.

Yhdysvallat kiristää hänen mukaansa matkustusrajoituksia Kuubaan ja helpottaa toisinajattelijoiden pakoa maasta. -On selvää, ettei Castron hallinto tule omasta tahdostaan muuttumaan. Mutta Kuuban on muututtava, Bush sanoi.

Hän kertoi pyrkivänsä syrjäyttämään Kuuban johtajan vallasta politiikan ja diplomatian keinoin. Bush ilmoitti uudesta komiteasta, jonka tehtävänä on suunnitella Kuuban siirtymistä demokratiaan eli "stalinistihallinnosta vapaaksi ja avoimeksi yhteiskunnaksi". Bush kertoi pyytäneensä valtiovarainministeriötä valvomaan entistä tiukemmin amerikkalaisia koskevia matkustusrajoituksia. Nykyisten pakotteiden mukaan Yhdysvaltain kansalaiset eivät saa käyttää rahaa Kuubassa, ellei heillä ole ministeriön erityislupaa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.