Mainos

Bush ilmaisi myötätuntoa

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush on ilmaissut myötätuntonsa Madridin pommi-iskujen uhreille. Hän varoitti samalla, että syyllisten löytäminen saattaa viedä kauan aikaa.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush vakuutti perjantaina maansa tukevan vakaasti Espanjaa terrorismin vastaisessa sodassa. Hän ilmaisi myös myötätuntonsa Madridin torstaisten pommi-iskujen uhreille Espanjan Washingtonin-suurlähetyssä järjestetyssä seppeleenlaskuseremoniassa.

-Espanjan pommi-iskut ovat synkkä muistutus siitä, että maailmassa on pahoja ihmisiä, jotka tahtovat tappaa viattomia ihmisiä, Bush sanoi jälkeenpäin. Yhdysvallat on luvannut myös tutkinta-apua Espanjalle terrori-iskujen selvittämiseksi.

Espanjan hallitus ollut Yhdysvaltain liittolainen terrorismin vastaisessa sodassa. Äänekkäistä vastalauseista huolimatta pääministeri Jose Maria Aznar asettui myös tukemaan päätöstä Irakin-sodasta.

Bush: Syyllistä Espanjan iskuihin ei tiedetä


Yhdysvaltain presidentti George W. Bush on varoittanut espanjalaisia, että Madridin pommi-iskuihin syyllisten selvittäminen voi viedä aikaa. Samalla presidentti lupasi Yhdysvaltain apua syyllisten etsintään.

-Emme vielä tiedä, kuka tämän teki. En jättäisi ketään pois laskuista, Bush sanoi Espanjan televisiolle antamassaan haastattelussa perjantai-iltana.

Espanjan hallitus pitää iskuihin syyllisenä baskiseparatistijärjestö Etaa, joka on kuitenkin kiistänyt syyllisyytensä. Lontoossa ilmestyvän arabilehden mukaan al-Qaida-verkostoon kuuluva ryhmä olisi ilmoittautunut syylliseksi, mutta tietoa ei ole voitu vahvistaa.
(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.