Mainos

Bush hyväksyi lain Pohjois-Korean auttamiseksi

Bushin allekirjoittaman lain myötä presidentti voi myöntää rahaa järjestöille, jotka tukevat muun muassa demokratian ja ihmisoikeuksien kehittämistä Pohjois-Koreassa.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush on allekirjoittanut lain, joka mahdollistaa humanitäärisen avun toimittamisen Pohjois-Koreaan sekä turvapaikan maasta saapuville pakolaisille. Valkoisen talon mukaan lain tarkoituksena on parantaa ihmisoikeustilannetta Pohjois-Koreassa.

Lain ansiosta presidentti voi myöntää rahaa yksityisille, voittoa tavoittelemattomille järjestöille, jotka tukevat ihmisoikeuksien, demokratian ja markkinatalouden kehittämistä Pohjois-Koreassa.

Vähintään 24 miljoonaa dollaria aiotaan suunnata humanitäärisen avun sekä ihmisoikeuksien edistämiseen maassa vuosina 2005-2008. Lisäksi laki takaa sen, että pohjoiskorealaiset voidaan vastedes tunnustaa Yhdysvalloissa turvapaikanhakijoiksi tai pakolaisiksi.

Laista äänestäneelle kongressille annetun raportin mukaan Pohjois-Korean hallitus on sulkenut arviolta 200 000 poliittista vankia pakkotyöleireille, joissa heitä on kidutettu ja myös teloitettu.

Yli kahden miljoonan ihmisen arvioidaan kuolleen nälkään Pohjois-Koreassa 1990-luvun alun jälkeen, koska maan hallituksen kehittämät keskitetyn maatalouden ja elintarvikejakelun järjestelmät eivät ole toimineet.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.