Mainos

Bush: Hyökkäys Irakiin oikea päätös

Presidentti Bush puolustaa päätöstään hyökätä Irakiin, vaikka Yhdysvallat onkin nyt luopunut joukkotuhoaseiden etsinnästä Irakissa.

Yhdysvaltain presidentti George Bushin mielestä hyökkäys Irakiin oli ehdottoman oikea ratkaisu, vaikka sodan perusteena käytettyjä joukkotuhoaseita ei Irakista ole löytynyt.

Presidentti Bush perustelee syitä Irakin sodalle Yhdysvalloissa huomenna televisioitavassa haastattelussa. Bushilta odotetaan selityksiä varsinkin Irakin joukkotuhoaseista, joiden etsinnän amerikkalaiset asetarkastajat ovat juuri lopettaneet. Etsinnät päätettiin tuloksetta, kun kaikkiaan 1700 hengen etsintäryhmä ei löytänyt joukkotuhoaseita.

Presidentti Bushin hallinto puolustaa kuitenkin yhä ratkaisuaan aloittaa Irakin sota.

- Nyt tietämämme perusteella presidentti olisi ryhtynyt samanlaisiin toimiin amerikkalaisten suojelemiseksi, vakuuttaa Valkoisen talon tiedottaja Scott McClellan.

Myös Bush itse vakuuttaa huomenna esitettävässä ABC-televisiokanavan haastattelussa pitävänsä yhä päätöstään sotaan lähdöstä oikeana. Haastattelusta etukäteen julkistettujen otteiden mukaan Bush sanoo uskoneensa, että joukkotuhoaseita löytyisi, mutta vaikka niin ei tapahtunutkaan, sotaan lähtöä hän pitää edelleen oikeana ratkaisuna.

- Presidentti tietää, että edistämällä vapautta vaarallisella alueella teemme maailmasta turvallisemman. Laajempi Lähi-idän alue elää historiallisen toiveikasta aikakautta, linjaa tiedottaja McClellan.

(MTV3)

(Huomenta Suomen uutiset 13.01.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.