Mainos

Bush haluaa lisätä öljyntuotantoa ja ydinvoimaa

Ennätyskorkealla pysyttelevät polttoaineiden hinnat ovat käynnistäneet kiivaan energiakeskustelun Yhdysvalloissa. Presidentti Bush esittää nyt ratkaisuksi muun muassa ydinvoiman tuntuvaa lisäämistä.

Korkea bensan hinta on alkanut häiritä amerikkalaisia toden teolla. Se näkyy Bushin kannatusluvuissa. Huolestunut presidentti toistaa, ettei ongelmaan ole pikaratkaisua.

Bush sanoo, että bensa jää pysyvästi kalliiksi, ellei toimiin ryhdytä ja nopeasti. Hän haluaa vähentää Yhdysvaltain riippuvuutta ulkomaisesta öljystä.

-Meidän amerikkalaisten pitää vastata periaatteelliseen kysymykseen. Haluammeko kasvaa ja tulla energian osalta riippuvaisemmiksi muista maista - vai haluammeko ottaa vastuun taloudellisesta kohtalostamme, Bush kommentoi.

Bush vaatii öljynporauksia Alaskassa, uusia jalostamoja eri puolille maata, clean diesel - ja vetykennoautoja ja niin edelleen. Uutta on nyt se, että Bush haluaa myös tuntuvasti lisää ydinvoimaa.

-Ydinvoimalla tuotetaan nyt 20 prosenttia Amerikan sähköstä, eikä ilmansaasteita tai kasvihuonepäästöjä tule. Ydinvoima on yksi turvallisimmista ja - puhtaimmista energiamuodoista, ja tarvitsemme sitä lisää, Bush sanoi.

Bush valitteli, että Amerikka ei ole saanut uusia ydinvoimaloita 1970-luvun jälkeen. Sanomaansa vahvistaakseen Bush otti vertailukohteeksi Ranskan. Ranska on 70-luvulta lähtien rakentanut 58 uutta ydinvoimalaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.